Білозерська громада отримала 5 зарядних станцій потужністю в 3 кВт від ПРООН в межах діяльності РГГБВ

Білозерська громада отримала 5 зарядних станцій потужністю в 3 кВт від ПРООН в межах діяльності робочої групи з громадської безпеки та відновлення.

Дві з них вже знаходяться на складі медикаментів, ще дві - в Білозерській амбулаторії ЗПСМ та одна передана Миролюбівськоій амбулаторії ЗПСМ. Це обладнання забезпечує холодильники з вакцинами та ліками стабільним живленням у разі відсутності електроенергії, що дозволяє дотримуватися умов зберігання медикаментів та лікарських засобів. 

Необхідність такого обладнання була визначена під час засідання робочої групи з громадської безпеки та відновлення, що створена у Білозерській громаді в рамках ініціативи Фонду «Об’єднання» «Херсонська область: громадська безпека та відновлення в умовах змін», що впроваджується за сприянням Програми розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії, наданої в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Подібні робочі групи створені та функціонують із серпня цього року у 6 деокупованих громадах Херсонщини: Нововоронцовській, Високопільській, Кочубеївській, Чорнобаївській, Білозерській та Станіславській. За результатами їхньої роботи вже було підготовлено 8 міні-ініціатив у сфері громадської безпеки, які мають бути реалізовані вже до кінця року. Детальніше.