У 6 громадах Херсонщини будуть реалізовані ініціативи з громадської безпеки

робочі групи з громадської безпеки Херсонська область


У Нововороноцовській, Високопільській, Кочубеївській, Станіславській, Білозерській та Чорнобаївській громадах пройшли другі засідання робочих груп з громадської безпеки та відновлення, на яких презентували майбутні проєкти, що підтримає ПРООН.

Через погіршення безпекової ситуації в області, всі засідання робочих груп відбулися в режимі онлайн.

Раніше у кожній з цих громад були створені робочі групи, куди увійшли представники військових адміністрацій, поліції, ДСНС, громадські активісти, і обговорили проблеми та бажані ініціативи у сфері громадської безпеки та соціальної згуртованості.

Після плідної роботи над фіналізацією та плануванням ідей, були обрані ініціативи у сфері громадської безпеки, що будуть підтримані ПРООН у найближчі місяці.

Що буде реалізовано у громадах?

У Нововоронцовській та Чорнобаївській громадах в деяких населених пунктах будуть встановлені камери відеоспостереження, що значно полегшить поліції у запобіганні правопорушень та розкриттю справ. Всі місця встановлення камер погоджені з ГУ НП та підвищать рівень громадської безпеки.

У Станіславській громаді буде облаштована кімната для поліції. Сільська рада виділить приміщення із ремонтом, а за кошти ПРООН буде облаштоване робоче місце та кімната відпочинку.

У Високопільській, Білозерській та Чорнобаївській громадах будуть встановлені нові пожежні гідранти, що значно полегшить роботу пожежникам.

У двох закладах освіти Кочубеївської громади будуть створені класи безпеки для навчання дітей як онлайн так і офлайн основам цивільного захисту.

У Білозерській громаді амбулаторії будуть забезпечені безперебійними системами живлення для підтримки відповідного температурного рівня зберігання ліків та вакцин, особливо, в умовах майбутніх перебоїв з електропостачанням.

Всі ідеї були обговорені та колегіально обрані на робочих групах з громадської безпеки, як першочергові для реалізації у найближчий час, і які готова підтримати ПРООН.

Раніше, в межах роботи мережі робочих груп у Херсонській області, ПРООН вже підтримав ініціативу ГУ ДСНС, придбавши дрон та супутнє обладнання для обстеження потенційно замінованих територій правобережжя Херсонщини.

Ініціатива «Херсонська область: громадська безпека та відновлення в умовах змін» впроваджується Фондом «Об’єднання» за сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії, наданої в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру. 

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). 

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.