8 переможців конкурсу міні-грантів визначені

переможці конкурсу грантів

Цього разу ми отримали 60 неймовірних і важливих заявок з Одеської, Миколаївської, Херсонської та Запорізької областей. І вибір був дійсно дуже складний, адже кожна ідея вартує того, аби була підтримана.

І сьогодні раді представити вам 8 ініціатив, що будуть реалізовані у найближчі місяці за нашої підтримки та за сприянням NED.

✅ «Промоція донорства крові серед молоді в рамках проєкту «Донор Одеса»», м.Одеса. Метою проєкту є збільшення кількості людей, які залучені до донорства крові, залучення до донорства людей, які до цього не були донорами, створення в закладах вищої освіти Одеси осередків підтримки донорства (клубів, гуртків) задля забезпечення всіх поточних потреб в донорській крові міського та військового відділень трансфузіології в Одесі. 

✅ «Магія світла». Мета проєкту – покращення стану ментального здоров’я працівників закладів дошкільної освіти та працівників, які надають соціальні послуги в Олександрівській громаді для боротьби з емоційним вигоранням, яке є наслідком російської агресії, шляхом проведення майстер-класу з виготовлення свічок.

✅ «Молодіжний ХАБ «АРТ простір»». Мета проєкту - облаштування молодіжного простору, де молодь (в т.ч. ВПО) може безпечно, різноманітно та цікаво проводити вільний час, «прокачати» свою екологічну і фінансову свідомість, зміцнити психологічне здоров'я. 

✅ «Клас безпеки: навчання для виживання». Мета - підвищення рівня теоретичних знань та практичних навичок із надання домедичної допомоги 60-ти мешканців Східненського старостинського округу Музиківської громади шляхом започаткування роботи «Класу безпеки» на базі КЗ «Східненський ліцей».

✅ «Підвищення рівня знань та обізнаності мешканців Чорнобаївської громади шляхом проведення лекцій з дотримання правил дорожнього руху, уроків та занять з медичної та протипожежної безпеки». Мета проєкту зрозуміла з назви. Планується залучити 800 мешканців громади.  

✅ «Діти й дорога: ігрові шляхи до безпеки». Мета проєкту - сприяти підвищенню знань та навичок правил дорожнього руху у дітей шкільного віку (від 6 до 14 років) у Запоріжжі, Широківській громаді Запорізької області та Кодимській громаді Одеської області через проведення заходів кожній громаді із залученням поліцейських та з використанням настільних і напольних ігор. А також підвищення видимості дітей та дорослих у темний час доби через роздачу світловідбивачів флікерів у Запоріжжі, Широківській громаді Запорізької області та Кодимській громаді Одеської області під час різноманітних акцій.

✅ «Простір доступної реабілітації для мелітопольців-ВПО Запорізької області».  Мета: покращення стану здоров’я внутрішньо-переміщених осіб з м. Мелітополь та Мелітопольського району Запорізької області, які мають інвалідність або хронічні захворювання, шляхом надання психологічних та реабілітаційних послуг на базі Центру «Відкритий простір допомоги «САМЕ ТУТ» Мелітопольської міської ради Запорізької області.

✅ «Забезпечення меблями молодіжних просторів на базі 3-х бібліотек».  Метою проекту є створення єдиного центру молоді для спілкування та навчання, який  обладнаний не тільки  сучасними  технічними засобами, але й зручними меблями.

Вітаємо переможців!

👉 Загальна сума фінансування проєктів-переможців – 390 578 грн. Менеджери залучають ще співфінансування на свої проєкти у розмірі 699 478 грн. 

Незабаром для всіх ми ще проведемо додаткову онлайн сесію, що сприятиме покращенню майбутніх заявок.