У Херсоні пройшов тренінг по мінній небезпеці та наданню домедичної допомоги

 тренінг в Херсоні безпека в дії

На початку жовтня у Херсоні пройшов дводенний тренінг "Безпека в дії: тренінг з реагування на вибухонебезпечні предмети та мінну небезпеку", організований Головним управлінням ДСНС України у Херсонській області спільно з Навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Херсонської області та у співпраці з Фондом "Об'єднання".

У навчанні прийняли участь 12 представників громадських та благодійних фондів, медіа видань та волонтери, які працюють у Херсоні та Херсонській області.

У серпні вже проходив подібний тренінг для волонтерів, але він був один день, і учасники зазначили, що цього недостатньо для поглибленого вивчення тематики. Тому у жовтні тренінг був розширений та доповнений. 

Під час тренінгу були розглянуті такі теми: вибухонебезпечні предмети та правила поводження з ними, види та методи мінування територій ворогом, основні напрямки протимінної діяльності, принципи та сценарії надання домедичної допомоги, застосування кровоспинного турнікету, забезпечення прохідності дихальних шляхів, виконання серцево-легеневої реанімації тощо.

тренінг в Херсоні безпека в дії

Навчання проводили: 

  • Марія Зоріна, методист кабінету навчального Навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Херсонської області
  • Сергій Дзюбак, начальник сектору медичного забезпечення та медико-біологічного захисту ГУ ДСНС України у Херсонській області
  • Сергій Сіроштан, начальник групи піротехнічних робіт, групи механізованого розмінування та спеціальних вибухових робіт АРЗ СП ГУ ДСНС України у Херсонській області

Всім учасникам по результату навчання були вручені сертифікати, а також персональні турнікети, придбані завдяки Prague Civil Society Centre.