За жовтень 31 ОСББ отримало дезинфікуючі набори

 дезінфекція у Херсоні

Наш Фонд "Об'єднання" продовжує допомагати херсонським ОСББ боротися з наслідками підтоплення після підриву окупантами Каховської ГЕС. За жовтень 2023 ми видали 115 дезінфікуючих наборів для 31 ОСББ Херсона, в яких до вторгнення проживало більше 2,7 тисяч мешканців.

Багатоповерхівки стикаються з новими викликами: тільки провели осушування підвалів та квартир, провели дезінфекцію після підтоплення - і знову проблеми у зв'язку із підготовкою будинків до опалення. Рвуться труби, затоплюються квартири, мешканці яких вимушені були покинути Херсон. 

«Провели осушення після підтоплення, отримали набори та провели дезинфекцію. Зараз починається сезон опалення, та ми зіткнулися з новою проблемою. В пустих квартирах течуть труби. Так що, будемо обробляти надалі (можливо і осушувач повторно запитаємо)», - розповідає голова одного із постраждалого ОСББ.

«В нашому будинку половина першого поверху та підвальних приміщень належить магазинам, а інша половина мешканцям. Будинок в річпорту, був затоплений і вкрай постраждав. Дякуємо за осушувач та набори для дезинфекції. Ми провели роботи. Але є одне «але». Волога, яка залишається в комерційних приміщеннях знову йде до осель мешканців, адже власників бізнесу немає в місті і нікому усувати наслідки в цих приміщеннях. Так ми вже декілька місяців осушуємо свої оселі, дезинфікуємо, а волога не зникає», - ділиться своїми проблемами інша представниця багатоповерхівки.

«В нашому будинку влада зробила укриття. Обрали саме велике приміщення. В інших обрізали електрику, зашили комунікації. Хто там проти плісняви обробляє? Головне, що на фото відзвітувалися, що ремонт є. Тому вдячні за дезінфікуючі набори. Будемо обробляти підвальні приміщення», - жаліється мешканка одного з ОСББ.

Завдяки Українська освітня платформа та REACT Disaster Response ми ще маємо невеликий запас дезінфікуючих наборів, які видаються будинкам на основі звернень. Нагадаємо, що наш дезінфікуючий набір складається як із засобів обробки поверхонь, так і товарів особистого захисту, а саме: респіраторів, рукавичок, окулярів, костюмів, обприскувача, валиків.

Завдяки Українському жіночому фонду та ТОВ "ШНАЙДЕР ГРУП" маємо промислові осушувачі, кварцові лампи та потужний генератор для попередньої обробки приміщень.

Для отримання допомоги херсонським ОСББ треба звернутися до нас на пошту office@fundunion.org