У Скадовську обговорили результати дослідження щодо поточного стану туризму у районі


18 грудня 2018 року, у Скадовскому РБК відбулася презентація результатів дослідження громадської думки щодо поточного стану туризму у Скадовську і Лазурному, основних проблем і стримувальних факторів розвитку цієї галузі.

Як показало дослідження, 44% туристів вважають вартість відпочинку у Скадовську та Лазурному завищеною, як альтернативу відпочинку дуже часто розглядають Туреччину, але 74,1% все ж повернуться на відпочинок в наступному сезоні.

В рамках презентації також пройшов круглий стіл за участю представників районної адміністрації, місцевого бізнесу та активістів з обговоренням рекомендацій розвитку галузі туризму в Скадовському районі у короткостроковій та довгостроковій перспективі.

Саме дослідження проводилося з 5 липня по 30 вересня 2018 року у Лазурному та Скадовську. Методи збору інформації: анкетування та фокус-групове дослідження відпочиваючих у вказаних населених пунктах, фокус-групи з рестораторами та готел’єрами, мапування території.

Дослідження проводили: Фонд «Об’єднання», ГО «Молоді-Ініціативні», портал «Лазурне - море задоволень» з консультаційною підтримкою Херсонського обласного відділення Соціологічної Асоціації України та за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні в рамках проекту "Громадська дія".

У січні 2019 року відбудеться також презентація з обговоренням у Херсонській обласній державній адміністрації, на яку ми запрошуємо всі зацікавлені сторони. Більш детальне аналітичне видання по результатам дослідження буде опубліковане незабаром. Слідкуйте за оновленнями.