Вінницькі батьки знайомилися з Єдиною системою відкритих бюджетів шкіл

Презентація Системи OpenSchool у Вінниці батькам

27 лютого 2019 у Вінниці презентували Єдину систему відкритих бюджетів шкіл, яку в тестовому режимі впроваджено вже у 20 школах міста. Щоб дізнатись про переваги та можливості, на презентацію Системи прийшли батьки учнів, а також голови батьківських комітетів та активісти.

"Вінниця є четвертим містом, яке у 2018 році долучилося до Єдиної системи відкритих бюджетів шкіл. Загалом серед 16,5 тисяч шкіл України – долучено поки що менше 400 закладів. Ця ініціатива має багато позитивних моментів як для батьків, так і для меценатів і самих шкіл. Заклади відкриті і прозорі", – розповіла на презентації директор департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.



"Перед початком впровадження системи ми з колегами проаналізували усю звітність шкіл Вінниці. Ми були приємно вражені тим, що усі школи звітують на своїх сайтах, є уся відповідна документація, яка відповідає законодавству України про освіту. Але сайти шкіл міста дуже різні по структурі, і щоб знайти інформацію потрібно витратити на це певний час. Впровадження Єдиної системи відкритих бюджетів шкіл вирішує це питання. Адже через онлайн платформу звітують у єдиному форматі, завдяки чому інформацію легко промоніторити та зробити висновки", – зазначила координаторка Єдиної системи відкритих бюджетів шкіл у Вінниці Світлана Дмитрієва.

Єдина система є передусім інструментом для комунікації батьків та керівництва школи, що здатна полегшити процес контролю всіх фінансових операцій навчального закладу, попередити випадки нераціонального використання коштів та забезпечити можливість батькам надавати оцінку та впливати на те, чим буде оснащено школу чи зокрема клас у найближчому майбутньому.

Захід у Вінниці проходив за підтримки Департаменту освіти Вінницької міської ради, ГО “Центр Поділля-соціум”, Благодійного фонду “Об’єднання” та Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні.

Коментарі