В Американському домі поділилися досвідом проведення партисипативного дослідження у Скадовському районі

Презентація в Американському домі. Фото - Сергій Вакарін

5 березня в Американському домі у Києві Фонд "Об'єднання" та ініціативні групи зі Скадовська та Лазурного презентували результати партисипативного дослідження у сфері розвитку туристичної сфери Скадовського району, яке проводилося влітку 2018 року в рамках програми "Громадська дія" за підтримки Посольства США в Україні.

Організатори зустрічі були приємно вражені великою кількістю учасників, які приїхали на презентацію з різних міст України. Жваве обговорення проблем туристичної галузі в Україні, приклади розвитку цієї сфери в різних містах, та ідеї співпраці - все це відбувалося впродовж 2,5 годин.

Обговорення результатів дослідження. Фото - Сергій Вакарін

Окрім презентації результатів дослідження, гостям була представлена одна із методик дослідження міського простору із широким залученням громадськості, яку використовує Фонд "Об'єднання" у своїй діяльності, а саме community mapping.

Були наведені десятки прикладів, коли ця методика дозволяла в Україні отримувати унікальні дані та інформацію під час досліджень, та сприяла створенню стратегій розвитку та проектів соціальної дії. Зокрема, наводився приклад дослідження "Херсон очима туристів", який Фонд проводив у вересні 2018 року у Херсоні під час Фестивалю Активних громадян Британської Ради.

Презентацію результатів дослідження можна переглянути у записі прес-конференції в УкрІнформі:


Презентація методики community mapping доступна також у записі, яке велося Американським домом: