У Костянтинівці та Слов'янську школи та садочки навчалися використовувати OpenSchool

Семінар по використанню OpenSchool у Слов'янську

Управління освіти Слов'янської міської ради підписало меморандум про співпрацю у напрямку запровадження Єдиної системи відкритих бюджетів у міські школи та садочки. А за Слов'янськом, і Костянтинівка виявила бажання підключити загальноосвітні заклади до Системи.

Саме тому, у березні пройшли інтенсивні навчання для представників закладів освіти вказаних міст по використанню основного функціоналу системи OpenSchool.

Вже незабаром у системі можна буде проаналізувати фінансові дані шкіл Слов'янська та Костянтинівки.

Донецька область дуже активно включилася у процес запровадження Єдиної системи відкритих бюджетів у школи, особливо після того, як Дружківка та Костянтинівка стали першими містами області, які приєдналися до онлайн платформи.

Хоча ми і отримали підтримку місцевих управлінь освіти, все ж, цього було б важко досягти без ініціативних груп на місцях - Світлани Агаджанян, менеджерки громадської організації "Нова Дружківка" і "Україна можливостей" та Ольги Алтуніної, регіональної координаторки Київського Діалогу. Майже рік тому вони ініціювали перші презентації Системи у 5 містах Донецької області, більшість з яких вже або приєдналися до Системи, або проявили своє бажання це зробити у найближчий час.