Презентовано дослідження розвитку туризму у Скадовському районі


11 лютого 2019 в Херсонській обласній державній адміністрації на засіданні обласної координаційної ради з питань розвитку рекреаційно-курортного комплексу та туризму в Херсонській області були представлені результати партисипативного дослідження туристичної сфери у Скадовському районі, яке проводилося влітку 2018 року.

На засіданні були присутні заступник голови обласної державної адміністрації, голови районних державних адміністрацій Херсонської області, представники Головного управління Держпродспоживслужби, ДУ «Херсонський обласний лабораторний центр» МОЗ України, ДП «Херсонський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації», Головного управління ДСНС України у Херсонській області, Головного управління ДФС у Херсонській області, а також малий та середній бізнес Херсонщини, який займається розвитком туризму.

Порядок денний складався з трьох основних тем:
  1. Про заходи з підготовки та проведення в області курортно-туристичного сезону 2019 року
  2. Про забезпечення виконання заходів програми розвитку туризму та курортів у Херсонській області на 2019 – 2021 роки
  3. Про представлення туристичного потенціалу області на Міжнародній туристичній виставці  «Україна – подорожі та туризм – Uitt 2019».
Важливою доповіддю стало представлення результатів партисипативного дослідження туристичної сфери, що проводилося не за кошти обласного чи місцевого бюджету, а за підтримки Посольства США в Україні в рамках програми "Громадська дія", яку виконує Фонд "Об'єднання" в партнерстві з ініціативними групами з Лазурного та Скадовську.


Ознайомитися з повним результатом дослідження можна у спеціально підготовленому виданні.