Херсонщина приймала гостів з Канади, Великобританії, Литви та Палестини

Гості з Великобританії, Канади, Литви та Палестини у Херсоні

12-14 лютого 2019 у Херсоні відбувся міжнародний навчальний візит по програмі Британської Ради "Активні громадяни", в рамках якого до нас завітали гості з Канади, Великобританії, Литви та Палестини.

Раніше у подібних навчальних візитах приймали участь наши випускники програми "Активні громадяни", відвідавши Великобританію у 2018 році і 2016 році та Пакистан у 2017 році. У цьому році, Україна стала приймаючою стороною учасників програми з інших країн. Фонд "Об'єднання", як партнер Британської Ради, виступив організатором візиту у Херсонській області.

Знайомство з інтерактивною експозицією "Культура на дотик"

Іноземні гості відвідали Білозерський музей, ознайомившись з експозицією "Культура на дотик", яка присвячена видатній особистості Ользі Скороходовій. Жінка, яка з дитинства не бачила і не чула, змогла перемогти природу і стати відомим вченим і письменником. Вона народилася у Херсонській області в смт. Білозерка.

Зустріч іноземних гостів зі студентами та викладачами ХДУ

У Херсонському державному університеті пройшла зустріч зі студентами та викладачами, під час якої учасники шукали спільне та відмінне між нашими всіма країнами.

Відвідування будинку Поліни Райко у м. Олешки

Активісти також відвідали будинок Поліни Райко, який знаходиться у м. Олешки, та побачили  на конкретному прикладі, як мистецтво здатне лікувати душевну травму.

Зустріч з активістами Херсонщини

Неймовірно цікавою видалась зустріч з активістами Херсонщини. Своїм величезним досвідом активізації громади у різних сферах різними методами задля розвитку рідного регіону ділилися наші друзі та партнери з Фонду громади міста Херсон "Захист", ГО "Громадський центр "Нова генерація", ГО "Брилівські Горизонти", Музиківської сільської ради та Туристичної кав'ярні ХерсON.

Воркшоп по збору дитячих ліжок

Також наш друг і партнер, приватний підприємець, допоміг організувати воркшоп, на якому іноземні гості складали дитячі ліжка, що поїдуть вже наступного тижня в обласну дитячу лікарню.

Чайна тиша

А екоцентр чайної культури "Чайна тиша" провела для активістів незабутню чайну церемонію, познайомивши всіх з китайською традицією споживання чаю.

Знайомство з обласною бібліотекою

Останній день візиту був присвячений знайомству з обласною бібліотекою ім. О.Гончара та історією нашого краю, а також зустрічам з представниками місцевих клубів та громадських організацій.

Коментарі