У Вінниці пройшов тренінг для вчителів по використанню Google інструментів

Тренінг по використанню Google інструментів у Вінниці

16-18 вересня у Вінниці пройшов 3-денний курс "Додатки Google в освітній діяльності", в якому прийняли участь 36 освітян міста.

Під час тренінгу учасники познайомилися й отримали практичні навички роботи в середовищі Google Клас, вивчили основи спільного використання об’єктів Google Диску, опрацювали засоби ефективного узагальнення матеріалів для звітів та організації онлайн-опитувань тощо.

Кожен учасник отримав можливість створити власний навчальний посібник для Android у хмарному середовищі MIT App Inventor.

Учасники також знайомилися з можливостями Google Сайтів, безкоштовних сервісів організації відео-трансляцій, вебінарів, запису виступів і навчальних відео через інструмент прямого ефіру YouTube, та з самою системою OpenSchool, що запроваджується у Вінниці.

Реєстрацію на цей тренинг, так само, як і у Херсоні, довелось закрити у перший же день оголошення про набір учасників, через велику кількість заявок.

Тренінг проводила сертифікована тренерка Google for Education Антоніна Букач.

Сам захід проводився за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні в рамках програми OpenSchool in UA, у партнерстві з CFC Big Ideas та Департаменту освіти Вінницької міської ради. Цього року подібні тренінги також плануються в інших містах, де діє програма OpenSchool за підтримки EUACI.