9 проєктів соціальної дії будуть підтримані у Новокаховській громаді в рамках локального пітчингу

(Фото  @Н Е З А Й М А Н А)

18 червня у Новокаховській громаді завершився локальний пітчинг, який проводився Фондом «Об'єднання» за підтримки та у партнерстві з Британською Радою та за співфінансуванням Європейського Союзу в рамках проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)». 

В рамках пітчингу було схвалено підтримати 9 проєктів соціальної дії від активних громадян. 

Сам локальний пітчинг складався з декількох етапів. Ще у травні 2021 року серед мешканців Новокаховської громади було розпочато прийом ідей з фокусом на покращення життя громадян, розвитку співпраці з органами влади для вирішення проблемних питань та досягнення спільної мети. 

На першому етапі ми отримали 30 ідей проєктів. Всі учасники, які подали свої ідеї, мали пройти онлайн курс «Є ідея? Втілюй! Проєктний дизайн для соціальних ініціатив», який розроблявся командою майстер-фасилітаторів Британської Ради, і покликаний надати базові знання з планування проєктів. 

Активні громадяни, які пройшли теоретичний курс, були запрошені на 4-денний тренінг з доопрацювання їхніх ідей. Майстер-фасилітатори Британської Ради допомагали учасникам впродовж тренінгу покращити проєктні заявки, та надавали консультації з приводу планування всіх етапів проєкту. 

Останнім етапом став сам пітчинг — презентації учасниками своїх ініціатив перед конкурсною комісією. На презентацію кожен учасник мав по 5 хвилин, впродовж яких необхідно було переконати членів конкурсної комісії, що їхній проєкт важливий для громади, що команда активістів має відповідний досвід та спроможність реалізації подібних ініціатив, і що запропоновані проєкти мають позитивний вплив на суспільство.  

На основі голосування членів конкурсної комісії, серед новокаховчан були визначені 9 переможців, які отримають фінансування: 👇

1. «Волейбольний бум» — 30,000.00 грн. В рамках проєкту буде створено інклюзивний волейбольний простір.

2. «Магія добра — подаруй друге життя своїм речам!» — 29,950.00 грн. Назва проєкту говорить сама за себе :)

3. «Відчуй своє майбутнє» — 29,980.00 грн. В рамках проєкту має бути створена молодіжна студія. 

4. «Адвокаційна підготовка до запуску Школи асистентів для людей з інвалідністю» — 11,058.00 грн. Проєкт покликаний підготувати асистентів для дітей з інвалідністю на міському рівні Нової Каховки.

5. «Шаховий всесвіт» — 29,980.00 грн. Проєкт передбачає створення відкритого інклюзивного розвиваючого простору для активного дозвілля громадян з особливими потребами та мешканців Нової Каховки до листопада 2021 року.

6. «Я — дослідник» — 29,660.00 грн. Мета проєкту — активізувати членів громади і її залучення до формування культури інженерного мислення і винахідницьких здібностей у дітей дошкільного та молодшого шкільного віку шляхом створення платформи «Я-дослідник».

7. «Повір у себе — будь у формі» — 29,750.00 грн. Проєкт передбачає створення  сучасного спортивного осередку на базі ДНЗ «ПТУ № 14 м. Нова Каховка».

8. «Готуємо по-сучасному» — 30,000.00 грн. Автори проєкту планують створити сучасний освітній простір для  здобувачів освіти з професії «Кухар».

9. «Відродження слави Місто-сад» — 16,444.00 грн. Проєкт покликаний залучити громаду до відродження культури озеленення міста. 

✔Таким чином, загальна сума фінансування всіх проєктів складає 236 822 грн, з яких British Council Ukraine фінансує 50%, а інші 50% фінансування надають партнери та місцева влада у громаді.