Робочі групи з громадської безпеки розпочали обробляти результати партисипативного дослідження у 4 ТГ Херсонщини

Робочі групи з громадської безпеки у Присиваській громаді
Тренінг з обробки результатів досліджень та підготовки профілів у с. Григорівка


7-8 веренся 2021 у с. Григорівка, Присиваської ТГ, пройшов другий тренінг з профілювання "Обробка результатів партисипативного дослідження" для представників робочих груп з громадської безпеки та соціальної згуртованості Присиваської, Генічеської, Чаплинської т Новотроїцької громад.

Тренінг був присвячений обробці результатів соціологічного дослідження, яке проводилося в усіх громадах, а також доопрацювання аналітичних профілів.

Нагадаємо, що раніше для комплексного дослідження та аналізу ситуації з громадської безпеки та соціальної згуртованості у населених пунктах 4 громад Херсонщини, розпочався процес формування аналітичних профілів та дослідження громадської думки з питань безпеки та згуртованості. 

Профіль громади - це документ, створений за участі громади, який відображає погляд на спільноту зсередини. Ці створені профілі в подальшому дозволять підготувати плани громадської безпеки з метою реагування на потреби та виклики, які стоять перед жителями громад у вирішенні актуальних питань щодо розбудови миру, соціальної згуртованості та громадської безпеки, в тому числі шляхом залучення вразливих груп населення до процесів прийняття рішень на місцевому рівні.

Поки результати дослідження обробляються та описуються учасниками робочих груп, можна виділити цікаві блоки. Напрклад,  ТОП 5 "причини відчуття небезпеки" в громадах на думку місцевих жителів виглядає так:
  •  Генічеська ТГ:  безробіття, бідність, алкоголізм, наркоманія, неякісна робота правоохоронних органів;
  •  Новотроїцька ТГ: алкоголізм, бідність, безробіття, бродячі собаки, недостатнє вуличне освітлення;
  •  Чаплинська ТГ: бродячі собаки, алкоголізм, безробіття, бідність, наближеність до Криму;
  •  Присиваська ТГ: недостатнє вуличне освітлення, наближеність до Криму, алкоголізм, безробіття, військові дії на Донбасі.
Більше результатів буде доступно вже незабаром, після опрацювання всього аналітичних профілів. Ми обов'язково опублікуємо їх для загального доступу.

Проведення тренінгу, створення профілів та підтримка мережі робочих груп з громадської безпеки та соціальної згуртованості у Чаплинській, Новотроїцькій, Присиваській та Генічеській ТГ Херсонської області відбувається Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання» в рамках проєкту «Узбережжя Азовського моря: громадська безпека та соціальна згуртованість в умовах змін» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу (ЄС). 

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). 

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.