9 проєктів соціальної дії будуть підтримані в Дніпропетровській області в рамках обласного пітчингу


23 листопада в Дніпропетровській області завершився обласний пітчинг, який проводився Фондом «Об'єднання» за підтримки та у партнерстві з Британською Радою та за співфінансуванням Європейського Союзу в рамках проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)».

В рамках пітчингу було схвалено підтримати 9 проєктів соціальної дії активних громадян області

Сам обласний пітчинг складався з декількох етапів. Ще у вересні 2021 року серед мешканців Миколаївської області було розпочато прийом ідей з фокусом на покращення життя громадян, розвитку співпраці з органами влади для вирішення проблемних питань та досягнення спільної мети. На першому етапі ми отримали 42 ідеї проєктів.

Всі учасники, які подали свої ідеї, мали пройти онлайн курс «Від ідеї до змін: проєктний менеджмент для соціальних ініціатив», який розроблявся командою майстер-фасилітаторів Британської Ради, і покликаний надати базові знання з планування проєктів.

Активні громадяни, які пройшли теоретичний курс, були запрошені на 4-денний тренінг з доопрацювання їхніх ідей. Майстер-фасилітатори Британської Ради допомагали учасникам впродовж тренінгу покращити проєктні заявки, та надавали консультації з приводу планування всіх етапів проєкту.

Після доопрацювання проєктів, розпочалося тижневе громадське онлайн голосування за ініціативи на спеціальній платформі. Будь-хто міг ознайомитися із запропонованими ініціативами, і віддати свій голос за 3 ідеї.

Останнім етапом став сам пітчинг - презентації учасниками своїх ініціатив перед конкурсною комісією. На презентацію кожен учасник мав по 5 хвилин, впродовж яких необхідно було переконати членів конкурсної комісії, що їхній проєкт важливий для громади, що команда активістів має відповідний досвід та спроможність реалізації подібних ініціатив, і що запропоновані проєкти мають позитивний вплив на суспільство. 

На основі онлайн голосування і голосування членів конкурсної комісії, в Дніпропетровській області були визначені 9 переможців, які отримають фінансування. Кожен із проєктів додатково залучає ресурси і кошти від місцевої влади та громади.

Проєкти-переможці:

  • «СонцеГрай: простір вуличних ігрових майданчиків в садочку», м. Кривий Ріг. Загальний бюджет проєкту 56 000 грн, з них 35 000 грн — фінансування від Британської Ради. 
  • «Фінансова грамотність родини - шлях до успішної України», м. Кривий Ріг. Загальний бюджет проєкту 39 800 грн, з них 32 000 грн —  фінансування від Британської Ради. 
  • «КІТ: КращаІгроТека», с. Старі Кодаки. Загальний бюджет проєкту 44 130 грн, з них 25 800 грн — фінансування від Британської Ради. 
  • «Подаруй дитині майбутнє», м. Верхньодніпровськ. Загальний бюджет проєкту 47 840 грн, з них 34 962 грн — фінансування від Британської Ради. 
  • «Створення зони відпочинку в селі Іванівка», с. Іванівка. Загальний бюджет проєкту 53 455 грн, з них 34 055 грн — фінансування від Британської Ради. 
  • «Доступність палаці культури "Металург" для людей з інвалідністю», м. Новомосковськ. Загальний бюджет проєкту 25 700 грн, з них 21 200 грн — фінансування від Британської Ради. 
  • «Цікаві зустрічі на "Горищі"», м. Тернівка. Загальний бюджет проєкту 42 310 грн, з них 33 600 грн — фінансування від Британської Ради.
  • «Теніс для громади», с. Вербки. Загальний бюджет проєкту 38 700 грн, з них 30 960 грн — фінансування від Британської Ради.
  • «Школяр старанний - відпочинок гарний», Богданівська ТГ. Загальний бюджет проєкту 41 930 грн, з них 33 800 грн — фінансування від Британської Ради.
Таким чином, загальна сума фінансування всіх проєктів складає 389 865 грн, з яких Британська Рада фінансує 281 377 грн, а 28% фінансування надають партнери та місцева влада у громадах.

Наступний конкурс проєктів  для Черкаської області, опублікований тут!  

Обласний пітчинг проводиться в рамках проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості» (SC3), покликаного забезпечити ефективне подолання викликів і реалізацію перспективних можливостей в галузі розвитку на місцевому рівні шляхом покращення співробітництва між організаціями громадянського суспільства (ОГС) та місцевими органами влади (МОВ) в Україні. Він співфінансується Британською Радою та Європейським Союзом та здійснюється Британською Радою спільно з трьома досвідченими спів-заявниками (ОГС): ГО «Міцна громада», ГО «Молодіжна Платформа», та Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання», що розміщуються на сході, заході та на півдні України відповідно. Проєкт здійснюється на всій території України, за винятком тимчасово окупованих територій.