4 громади Херсонщини - на Х Форумі розвитку громадянського суспільства


30 листопада 2021 у Києві відбувся 10-й ювілейний Форум розвитку громадянського суспільства, який зібрав 1800 учасників з усієї України. Ще близько 3000 осіб переглянули онлайн-трансляцію Форуму.

На Форумі виступали, дискутували та надихали кілька сотень спікерів. Серед них: перша леді Олена Зеленська; Державний секретар КМУ Олександр Ярема; письменниця, лауреатка Центральноєвропейської літературної премії «Ангелус» Катерина Бабкіна; акторка, громадська діячка Ірма Вітовська; український письменник Любко Дереш; письменниця Олена Стяжкіна; історик Ярослав Грицак; телеведуча, громадська діячка, засновниця серії благодійних заходів «Charity weekend» Марія Єфросініна; співзасновник YouTube-каналу «Телебачення Торонто», ведучий Роман Вінтонів (Майкл Щур), завітали в гості телеведучий Сергій Притула, громадська активістка та журналістка Яніна Соколова.


В рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру Форум також відвідали і заступники голів громад Херсонщини, розташовані вздовж Азовського моря: Генічеська, Новотроїцька, Чаплинська і Присиваська ТГ. 

Під час Форуму, представники громад і Фонду "Об'єднання" обговорили з Програмою ООН із відновлення та розбудови миру найближчі заходи у 4 ТГ, подальші кроки співпраці, а також можливості на 2022 рік. Також в рмках локації Програми ООН, були представлені карти громад Херсонщини, по яких відбувалося соціальне картування - дослідження у віддалених селах ТГ.



Найближчим часом у вказаних 4 ТГ пройдуть тренінги для місцевих активістів та органів влади по підготовці проєктних пропозицій на конкурси грантів, які очікуються для громад у 2022 році.