Тижневий звіт за результатами аналізу російської пропаганди (26.11-2.12.2022) - 3й тиждень після звільнення Херсона

пропаганда у Херсоні


Останній тиждень листопада (26.11 - 02.12.2022). Українська влада працює над покращенням життя на звільнених територіях Херсона та Херсонської області. На значній частині території міста та частково області починають зʼявлятися світло та вода. Українські правозахисники продовжують фіксувати злочини, які були вчинені російською армією у період окупації. 

Поки звільнені від російських загарбників території намагаються повернутися до мирного життя, армія росії продовжує наносити удари з різного виду зброї по цим територіям. З кожним днем цих обстрілів більшає, а цілями для них стають критична інфраструктура та житлові масиви. Російські ЗМІ стверджують, що всі удари наносяться по позиціях ЗСУ. Висвітлюють це як свої успіхи і воєнні здобутки. Тема успіхів армії РФ, як завжди, займає значну частку новин. Головними цілями цих новин є зображення успіхів на полі бою (підбита техніка, велика кількість вбитих солдатів ЗСУ, перехоплені ракети), зображення солдатів РФ сміливими професійними героями, які звільняють “російські” землі від “укронацистів”. Всі удари, які наносить армія РФ - це влучання по позиціях ЗСУ, а якщо серед постраждалих опиняється мирне населення, то російські видання звинувачують в цьому українських військових, які розміщують техніку та зброю у житлових районах, прикриваючись мирним населенням. 

Також, щоб втрати серед мирного населення України були не такими значущими, останні два-три тижні в телеграм каналах зʼявляється все більше інформації та розважального контенту, які дискредитують український народ. Українські люди зображуються тупими, жадібними, нещирими, русофобами та нацистами.  

Продовжують виправдовувати злочинні дії російських солдатів під час окупації, всі звинувачення називають фейками (улюблене слово російських ЗМІ). Також ці злочини приписують ЗСУ та СБУ. В новинах розповідають про звірства українських солдатів, про розстріли людей, які співпрацювали з російською владою, про допити і постійні перевірки місцевого населення. 

Проросійська влада на окупованій частині Херсонської області починає активно займатися інтергацією з РФ. Переводять роботу медичного та освітнього секторів на стандарти росії. Сальдо В. разом з Кірієнко С. провели нараду про соціально-економічний розвиток Херсонської області. Прискорюють видачу російських паспортів. Путін В. доручив розвивати населені пункти лівобережжя Херсонської області.  


“В Херсонской области начнётся масштабное строительство

Президент Российской Федерации Владимир Путин дал поручение развивать населённые пункты на левобережной части Херсонской области. Как сообщил Владимир Сальдо, в Геническом районе - самом городе Геническ и на Арабатской стрелке - будет начато масштабное строительство жилья.

«Как только строители начнут возводить дома - экономическая ситуация изменится. Это будет шагом… даже не шагом - прыжком в будущее», - пояснил глава региона…” 

Канал: Владимир Сальдо 


“Украинские боевики размещают военную технику в школах в центре Херсона — Киев продолжает врать и прикрываться мирным населением

Анализ открытых данных и сообщений с мест из города Херсон показывает, что ВСУ продолжают размещать свою технику в жилых массивах. Украинские формирования разместили вооружение в школе №46 и лицее напротив, а сами «квартировались» в университете в центре города. На карте видно, что в этом же районе, где ВСУ организовали себе базы, находятся рынок и жилмассив…” 

Канал: Объсняет Readovka 

 

Розподіл новин по категоріям
Розподіл новин по категоріям