Звіт за результатами аналізу російської пропаганди за березень 2023

російська пропаганда в Херсоні

Представляємо вашій увазі аналіз російської пропаганди за березень 2023, націлений у першу чергу на жителів Херсонської області. 

У звіті міститься аналіз 1257 публікацій у російських Телеграм-каналах, що охоплюють більше 130 тисяч читачів.

На цей період припадають, можна сказати, історичні дати для Херсону. Дати нової історії, коли російська армія прийшла в Херсон з війною. 1 березня 2022 р., російські війська увійшли в Херсон і окупували місто. 

В той же час у цей період новини про обстріли російської території з боку України зʼявляються все частіше. В російському інфо просторі це створює хвилювання і збентеженість. Російські журналісти та експерти починають відкрито визнавати, що Україна може наносити удари по території Росії. 

Росіяни намагаються пришвидшити процес інтеграції Росії з окупованими українськими територіями. Влада окупантів намагається переконати своїх читачів, що на Херсонщині з поверненням української влади життя погіршилось. 

Російські новини звітують про заходи, в яких все частіше беруть участь молодь та школярі. На цих заходах розповідають про відважні вчинки (які іноді виглядають видуманими) російських солдатів, або простих росіян.

Риторика деяких публікацій у російських пабліках починає вказувати на певні конфлікти між представниками росії та проросійської окупаційної влади лівобережної Херсонщини.

Детальний звіт доступний для завантаження за посиланням (~2 Mb, pdf)