У 6 громадах Херсонщини пройшли засідання робочих груп з громадської безпеки

 

Впродовж грудня у 6 громадах Херсонщини вже втретє пройшли засідання робочих груп з громадської безпеки та відновлення (РГГБВ).

Під час засідань були представлені результати діяльності Мережі РГГБВ у Херсонській області за друге півріччя 2023 року, представлені спільні проєкти громадських організацій та ГУ ДСНС України у Херсонській області, які розпочали свою діяльність в області за підтримки ПРООН.

Також були обговорені міні-ініціативи та їхній хід реалізації у громадах. Зокрема обговорювалися такі ініціативи: встановлення пожежних гідрантів у громадах та систем безперебійного живлення у медичних закладах, відновлення систем відеоспостереження, облаштування класів безпеки та робочого кабінету для поліції.

Під час зустрічі були презентовані результати онлайн збору ідей від ВПО та мешканців щодо бажаних ініціатив, а також визначені потреби всіх громад у сфері громадської безпеки на 2024 рік.

У засіданні РГГБВ прийняли участь представники ПРООН, військових адміністрацій, ХОДА, громадських організацій, ГУ НП, ГУ ДСНС, цивільного-військового співробітництва тощо.

Нагадаємо, що РГГБВ були створені у Станіславській, Білозерській, Чорнобаївській, Кочубеївській, Високопільській та Нововоронцовській громадах наприкінці літа 2023 року розпорядженнями начальників ВА та функціонують в межах ініціативи «Херсонська область: громадська безпека та відновлення в умовах змін», що впроваджується Фондом "Об'єднання" за сприяння ПРООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії, наданої в межах Програми з відновлення та розбудови миру.