Херсонці отримали безкоштовні турнікети

турнікети для херсонців

65 турнікетів українського виробництва SICH було роздано херсонцям та херсонкам впродовж травня 2024 завдяки підтримці чеської організації NESEHNUTÍ.

Для отримання турнікетів необхідно було пройти спеціальний тест на знання основ надання домедичної допомоги, заповнити форму та додати копію диплому/сертифікату про навчання на курсах, які стосуються домедичної допомоги.

"Це дуже правильний проект, корисну справу робите для Херсонців. Добре, що не просто раздали, а саме тим хто вміє користуватись і проходив навчання", - зазначає херсонець Антон, який отримав один із турнікетів.

Якщо подивитися на статистику, то за 6 днів тест переглянули 375 користувачів, 119 пройшли його, а середній бал складає 81/100. 

"У мене є в аптечці турнікет, але їх потрібно як мінімум три. Мій колега був під обстрілом, так в нього декілька турнікетів і завдяки цьому він врятував життя чоловіку", - коментує Олександр.

Загальна безпекова ситуація у Херсоні складна: у травні 2024 російські окупаційні війська обстріляли Херсонську громаду більше 240 разів, вбили 1 чоловіка. Поранення отримала протягом місяця 41 людина. Це майже у 2,5 рази більше, ніж за квітень 2024.

"Я працюю на залізниці і нас часто обстрілюють, тому дуже вам вдячна за турнікети. Сподіваюсь він не знадобиться, але зайвим не буде", - каже Надія під час отримання турнікету.

Ще декілька відгуків від херсонців:

"Проходила тест і зрозуміла, що знання треба закріплювати. А взагалі дуже вдячна" (Тетяна)

"Дякую! З моєю роботою в Червоному Хресті турнікетів багато не буває, навпаки - постійно не вистачає" (Олена)

"Я, как інструктор з домедичної допомоги, можу сказати, що це дуже добре, що турнікети видають тим, хто має навички і знання" (Іван)

"Сьогодні отримую турнікет від вас як волонтер. А на днях йду вже до рекрутингового центру в третю штурмову. Тож мені віно точно зайвим не буде" (Ернст)

Питання безпеки для херсонців - на першому місці. З перших днів звільнення Херсона ми працюємо у цьому напрямку, забезпечуючи мешканців міста засобами особистої безпеки.

Якщо ви хочете підтримати також херсонців, ви можете допомогти нам. Плануємо додатково закупити турнікети, і для цього потрібна ваша участь - пожертва будь-якої суми може врятувати життя: