Студенти переміщених ВНЗ розпочали роботу над власними медіа проектами


26-28 січня в Сєвєродонецьку пройшов 2й тренінг IV Школи гіперлокальних ком'юніті медіа, на якому учасники з 16 переміщених ВНЗ України почали працювати над своїми медіа сайтами.

2й тренінг був присвячений технічним аспектам розвитку медіа спільнот. Учасники тренінгу розробляли семантичні ядра для своїх майбутніх сайтів, аналізуючи ключові слова в Google і Яндекс, вивчали програми для мобільних пристроїв і комп'ютерів по відео монтажу, а також почали роботу з найпопулярнішою CMS WordPress, на базі якої і будуть "розгортати" свої сайти.

Завдяки підтримці Посольства США в Україні, в рамках проекту "Громадський голос Сходу", який реалізується Фондом "Об'єднання", і, власне, в рамках якого проходить IV Школа, учасники отримали для своїх сайтів доменні імена і хостинг, а також SSL сертифікати для шифрування. Ця перша технічна допомога, дасть поштовх у розвитку їх медіа.

Попереду учасників Школи чекає ще серія вебінарів, консультації, 3й тренінг і Всеукраїнська конференція засновників гіперлокальних медіа.