У Кривому Розі завершився 3й етап IV Школи гіперлокальних медіа


23-25 березня у Кривому Розі пройшов 3й тренінг IV Школи гіперлокальних ком'юніті медіа для студентів переміщених ВНЗ.

Цей тренінг був присвячений продовженню роботи над сайтами учасників, а також розбору суміжних, але важливих тем для медіа, - можливості монетизації та висвітлення масових подій у прямому ефірі

Тему монетизації, роботи з рекламодавцями та інструментами залучення аудиторії висвітлював тренер В’ячеслав Головченко з Миколаївського коледжу преси та телебачення. Своїм журналістським досвідом роботи ділилась регіональний кореспондент каналу 112 Яніна Лєбєдєва. Разом з нею учасники також вчились висвітлювати події на масових заходах у прямому ефірі, відпрацьовуючи навички на вулицях Кривого Рогу, проводячи стрім на Фейсбуці. 

Тренінг урочисто відкрив проректор інституту полковник поліції Панченко Микола Анатолійович

Велика увага під час тренінгу була присвячена продовженню роботи учасників над їх сайтами. Учасники тренінгу розказали на якому етапі кожен з сайтів, які плани та що їм не вистачає для роботи. Ми побачили, що деякі команди в процесі навчання видозмінюються, а разом з тим і ідеї сайтів змінюються.

Є вже гарні приклади активізації та залучення молодіжного ком’юніті до новостворених ресурсів. Наприклад, у м. Лисичанськ (https://lskyouth.com.ua/). Наразі на сайті є вже 15 активних авторів, які публікують статті на теми, які цікавлять саме молодь.

Ми продовжуємо супроводжувати учасників Школи, і розпочинаємо планувати щорічну конференцію гіперлокальних ком'юніті медіа на кінець травня. До цього моменту, учасники мають вже фіналізувати свої медіа проекти.

Нагадаємо, що IV Школу гіперлокальних ком'юніті медіа проводить Фонд "Об'єднання" у партнерстві з Координаційним центром переміщених ВНЗ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.