58 херсонських сімей отримали допомогу у серпні. Гуманітарні проблеми посилюються

допомога Херсону

У серпні 2022 волонтерам вдалося підтримати продуктовими наборами 58 сімей, що залишаються в окупованому росією Херсоні.

Загалом було охоплено 194 людини, з них: 38 дітей і 33 пенсіонери, 10 людей з інвалідністю, 16 вимушених переселенців з громад Херсонщини, де йдуть активні бойові дії.

Загальна сума закупівель склала - 55,400 грн

Кожен новий місяць в окупації приносить свої складнощі та створює нові виклики. Серпень був насичений тим, що почалися точкові удари ЗСУ по мостах, що веде на лівий берег Херсонщинги, а також до Нової Каховки. З одного боку, це позитивні новини для людей в окупації, що свідчить про підготовку до контрнаступу та звільнення Херсону від російських загарбників. З іншого боку, ці дії ускладнили процес поставки продуктів у Херсон, а також спричинили підняття цін у місті. Через це ціна одного продуктового набору збільшилася, а деяких продуктів на ринках стало менше.

help-kherson-people


Раніше ми писали, що окупанти вимкнули зв'язок у Херсонській області, тому процес розвезення адресної допомоги на деякий час ускладнився, але волонтери швидко вирішили питання логістики та зв'язку. 

У зв'язку з тим, що російські найманці все більше зазнають невдач на південному напрямку, гуманітарна ситуація ускладнюється, і мирн мешканці все більше страждають.

Ми щиро вдячні всім благодійникам, небайдужим людям, які підтримують херсонців у цей складний час. Ви можете допомогти мужнім Херсонцям - підтримайте картою Visa/Mastercard та/або банківським переводом і ми зможемо закупити їжу та розвезти її тим, хто вже у відчаї.