Четверті засідання робочих груп з громадської безпеки пройшли у 6 ТГ Херсонщини

РГГБВ у Херсонській області

Наприкінці лютого 2024 відбулися засідання робочих груп з громадської безпеки та відновлення (РГГБВ) у 6 територіальних громадах Херсонщини.

Це вже четверті засідання, в яких прийняли участь представники обласної, сільських військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, благодійних фондів, поліції, ДСНС та інших установ та організацій, які зацікавлені у посиленні громадської безпеки.

На засіданнях обговорювали хід реалізації ініціатив, які були раніше підтримані ПРООН: відновлення камер відеоспостереження у громадах, встановлення пожежних гідрантів, облаштування робочого місця поліції, створення класів безпеки тощо.

Також учасники обговорювали майбутні проєкти, які можуть бути подані на конкурси грантів. 

Крім того учасникам та учасницям представили можливості співпраці з Центром Права та Посередництва щодо моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів у громаді.

Нагадаємо, РГГБВ у 6 громадах були створені влітку минулого року розпорядженнями начальників військових адміністрацій в межах ініціативи «Херсонська область: громадська безпека та відновлення в умовах змін», що впроваджується Фондом «Об’єднання» за сприяння Програми розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії, наданої в межах Програми з відновлення та розбудови миру.