6 громад Херсонщини розробляли проєкти на тренінгу з підготовки проєктних пропозицій від ПРООН

Тренінг для РГГБВ Херсонщини


18-20 квітня 2024 для 6 громад Херсонщини, де функціонують робочі групи з громадської безпеки та відновлення пройшов тренінг з підготовки проєктних пропозицій від ПРООН.

У тренінгу прийняло участь 19 представників Станіславської, Білозерської, Чорнобаївської, Нововоронцовської, Високопільської та Кочубеївської громад, серед яких – представники органів місцевого самоврядування, освіти, медицини, ЦНАПу, поліції, ДСНС, а також громадські діячі. Майже всі вони є членами робочих груп з громадської безпеки та відновлення (РГГБВ), які функціонують у зазначених громадах з серпня минулого року.

Під час тренінгу розроблялися конкретні проєкти у сфері громадської безпеки та соціальної згуртованості, які є актуальними для громад в нинішній час. 

Серед ідей, що опрацьовувалися: відновлення системи відеоспостереження, облаштування громадських просторів, розвиток активності мешканців сіл через активне залучення до заходів, навіть створення паркових зон для населення, започаткування нових навчальних програм для ДСНС тощо. 

Тренінг для РГГБВ Херсонщини

Загалом під час трьох днів було розроблено 8 проєктів: від мети і завдань – до бюджетів та пом’якшення потенційних ризиків у реалізації.

Ці проєкти та інші ідеї будуть обговорені на наступних засіданнях РГГБВ вже на початку травня для подальшої підготовки до фінансування з боку ПРООН. Сам тренінг був організований ПРООН за підтримки Уряду Данії.

Нагадаємо, РГГБВ у громадах були створені розпорядженнями начальників військової адміністрації в межах ініціативи «Херсонська область: громадська безпека та відновлення в умовах змін», що впроваджується Фондом «Об’єднання» за сприяння Програми розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії, наданої в межах Програми з відновлення та розбудови миру.