У 6 ТГ Херсонщини були реалізовані ініціативи у сфері громадської безпеки на суму більше 2 млн грн.

Результати РГГБВ у Херсоні

За результатами роботи Робочих груп з громадської безпеки та відновлення (РГГБВ) у 6 громадах Херсонщини були реалізовані ініціативи у сфері громадської безпеки на загальну суму більше 2 млн грн.

Влітку минулого року, об’їздивши громади та заручившись підтримкою військових адміністрацій, у громадах розпочали свою діяльність 6 РГГБВ.

Їхня робота була закріплена розпорядженнями начальників військових адміністрацій та відповідними положеннями. 

РГГБВ - це дієві робочі групи, як майданчики для обговорення та вирішення конкретних питань у сфері громадської безпеки на рівні громади, що важливо, особливо в умовах воєнного стану. 

До їхнього складу увійшли представники як військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, так і поліції, ДСНС, громадських організацій, які діють на території громад, та інші зацікавлені у посиленні громадської безпеки установи та організації (наприклад, представники освіти, охорони здоров’я, ЦНАПу тощо). 

Раз на два місяці у кожній громаді РГГБВ засідає, і не тільки обговорює проблеми, які є у громаді, але й приймає участь у розробці конкретних ініціатив та проєктів.

Наразі пройшло вже по 4 засідання у кожній громаді та реалізовано ряд ініціатив. Зокрема:

- У Стніславській ТГ облаштоване робоче місце для дільничого офіцера поліції.

- У Білозерській ТГ встановлені засоби безперебійного живлення для медичних закладів та передані пожежні гідранти для  допомоги ДСНС скоротити час на заправку спецтранспорту та ліквідації пожеж.

- У Чорнобаївській ТГ встановлені камери відеоспостереження, що допомагатиме роботі поліцейським офіцерам громади, а також МПО передане устаткування для захисту і забезпечення швидкого подолання наслідків надзвичайних ситуацій, у тому числі і гідранти.

- У Нововоронцовській ТГ наразі також в процесі відновлення системи відеоспостереження для покращення безпекової ситуації та допомозі поліції.

- У Високопільській ТГ встановлюються нові пожежні гідранти.

- У Кочубеївській ТГ облаштовані класи безпеки у навчальних закладах.

Всі ініціативи були розроблені саме РГГБВ та підтримані ПРООН на загальну суму більше 2 млн грн. 

Робочі групи ростуть, і вони є відкритим майданчиком, до яких запрошуються доєднуватися мешканцям зазначених громад, а для активних ГО, БФ та організаціям пропонуються можливості представляти свої ініціативи, проєкти та ідеї відновлення ТГ на засіданнях РГГБВ, як відправною точкою налагодження співпраці.

Нагадаємо, РГГБВ у 6 громадах були створені влітку минулого року розпорядженнями начальників військових адміністрацій в межах ініціативи «Херсонська область: громадська безпека та відновлення в умовах змін», що впроваджується Фондом «Об’єднання» за сприяння Програми розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії, наданої в межах Програми з відновлення та розбудови миру.