Заповідні землі Херсонщини зазнали цифрової трансформації



В рамках кампанії «Цифрове перетворення Херсонської області», яку спільно впроваджують Херсонська ОДА, Херсонський міськвиконком та Херсонський обласний благодійний фонд «Об’єднання» за підтримки компанії Google Україна, активно працює сайт «Мандруй Херсонщиною» (http://discoverkherson.com.ua/), мета якого – підтримка заповідних територій та туристичних перлин Херсонської області. Це перший подібний проект для Херсонщини, яка є унікальною за кількістю природних чудес на своїй території*. І ми запрошуємо до активної участі усіх, хто закоханий у красоти України!

Всі ми є свідками того, які зміни відбуваються в природі під впливом людини. Збільшується кількість видів рослин і тварин у червоних книгах, зменшуються площі територій водно-болотних угідь, степових екосистем, лісів. Все це відбувається внаслідок розорювання земель, вирубування лісів, осушення або зневоднення територій, будівництва та іншої господарської діяльності.

Ми розуміємо, що усі заповідники підвладні лише державі, але, як громадяни, які пишаються своєю країною та бачать недоліки і проблеми, які нині існують у заповідній справі, вирішили допомогти і залучити усіх небайдужих українців і не тільки до благородної справи порятунку і підтримання природних багатств України. Тих коштів, що виділяє держава – вистачає лише на заробітну плату персоналу парків та заповідників, тож про більшість тварин мають дбати меценати та небайдужі люди.

Як ви можете зробити пожертву: на сайті «Мандруй Херсонщиною» обираєте будь-який заповідник, в кінці сторінки натискаєте кнопку «Пожертвувати» і далі заповнюєте нескладну форму і натискаєте «Сплатити». 

Ми закликаємо бути активними громадянами, зберігати і розвивати природні чудеса України! Це буде нехай і незначний, але помітний внесок в підвищення інвестиційної і туристичної привабливості країни. Лише пів року минуло з початку нашої ініціативи, а ми вже зафіксували зростання кількості туристів на Херсонщині удвічі! І це ще не кінець сезону. 

Ми впевнені, що цифрові трансформації, які зараз відбуваються на Херсонщині багато значитимуть не лише для мешканців області, але й стануть гарним прикладом ефективних громадських ініціатив для всієї України. 

Команда кампанії «Цифрове перетворення Херсонської області»


* На території Херсонської області знаходяться: 2 Національні природні парки (Нижньодніпровський на стадії створення), 2 біосферні заповідники, більше 60 інших різноманітних пам’яток природи та садово-паркового мистецтва, найбільша в Європі пустеля – Олешківські піски, найбільший в Європі штучний ліс, Чорне та Азовське море, а також унікальне за своїми лікувальними властивостями озеро Сиваш (його також називають третім морем або Мертвим морем України, яке навіть перевершує Мертве море за своїми властивостями), 2 єдиних безлюдних острови в Європі – Джарилгач та Бірючий, а ще – близько 400 км пляжної берегової зони. 

* Програма «Цифрове перетворення Херсонської області» тривала з жовтня 2014 по травень 2015 рр. за підтримки компанії Google Україна у партнерстві з Херсонською обласною державною адміністрацією, Херсонською міською радою та Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання». 

Основним завданням програми є: підвищення інвестиційної та туристичної привабливості Херсонської області через експертну допомогу Google. Вся інформація щодо заходів по цій програмі доступна за посиланням: http://www.fundunion.org/2015/05/google-digital-transformation.html#.VcHJn_ntmkp). 

Також ми запрошуємо приєднатися до групи на Facebook, де можна побачити трейлер до першого унікального фільму про Херсонщину, картографів Google та красу краю з висоти пташиного польоту! Фільм зовсім скоро з’явиться на усіх моніторах країни та світу. 

Контакти для довідок:

+380509884726 (Анастасія Гришко, керівник напрямку ІКТ Фонду «Об’єднання»)

+380999428115 (Юрій Антощук, голова Фонду «Об’єднання»)

office@fundunion.org

Коментарі