Результаты роботи програми "Активні громадяни" на Херсонщині

З травня 2015 року, Фонд "Об'єднання" є партнером Британської Ради в Україні в програмі "Активні громадяни". Пропонуємо вашій увазі результати нашої діяльності за період з травня 2015 по грудень 2016 роки.

За 20 місяців нашої роботи, Британською Радою було підтримано 38 проектів соціальної дії, які реалізовувались нашими випускниками у 8 населених пунктах області.

Загальна сума грантів від Британської Ради склала 448 121 грн, + додатково учасники змогли залучити 315 565 грн. Таким чином, сума соціальних інвестицій за цей час склала 763 686 грн.

Картина по населеним пунктам виглядає так:
▶ м. Херсон – 22 проекти
▶ смт Білозерка – 3 проекти
▶ с. Музиківка – 4 проекти
▶ с. Кізомис – 2 проекти
▶ м. Скадовськ – 2 проекти
▶ с. Новомиколаївка – 5 проектів
▶ с. Новотягинка – 1 проект
▶ с. Іванівка – 2 проекти


Тематика проектів відрізняється в залежності від часу та місця їх реалізації. Багато проектів було направлено на благоустрій парків, місць відпочинку для громадян, встановлення вуличного спортивного обладнання, реставрація зупинок або інших громадських об'єктів, підвищення туристичної привабливості населених пунктів через створення різних арт об'єктів та просторів, активізація громади через їх залучення до фестивалів, конкурсів, турнірів тощо.

Ми постійно проводимо тренінги по програмі "Активні громадяни", і за вказаний час нами було проведено 12 тренінгів по області, в яких прийняло участь близько 250 громадян. В активі Фонду наразі 2 сертифікованих регіональних фасилітітора та 1 майстер-фасилітатор. 

У 2015 році в Херсонській області було проведено національний мережевий візит активних громадян, який відвідало 25 учасників з 10 областей України та глобальний фасилітатор з Великобританії.


Додатково, 3 наших випускника приймали участь у подібних національних навчальних візитах в Луцьку та Сумах.

У 2016 році наша випускниця Анастасія Климентенко також прийняла участь у міжнародному навчальному візиті, а майстер-фасилітатор Юрій Антощук у міжнародному мережевому з'їзді партнерів Британської Ради, які проходили у Великобританії.


Вперше, в рамках програми "Активні громадяни", у Херсоні разом із Управлінням культури Херсонської міської ради та Британською Радою, був проведений конкурс соціальних проектів у форматі пітчінгу. По аналогії, по всій Україні стали проводитись подібні заходи.

Загалом більше 3 000 пересічних громадян Херсонщини були задіяні у проектах соціальної дії, які впроваджувалися нашими випускниками, та більше 200 публікацій у ЗМІ та відео сюжетів на місцевому та обласному ТБ були опубліковані про перебіг проектів програми "Активні громадяни".