У Білозерській громаді пройшло засідання робочої групи з громадської безпеки

робоча група з громадської безпеки у Білозерці

У Білозерській громаді відбулося перше засідання робочої групи з громадської безпеки та відновлення, на якій обговорювалися проблеми та перспективи відновлення.

У засіданні прийняли участь керівництво та представники Білозерської військової адміністрації, журналісти, громадські активісти, ДСНС, поліції, комунальних установ громади.

На зустрічі обговорювали проблеми відключення електроенергії у громаді через обстріли, що спричиняє загрозу для ліків та вакцин, які зберігаються в амбулаторіях, озвучувалось необхідність створення центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та батьків, жителів громади, відновлення системи відеоспостереження у громаді, встановлення габіонів та мобільних укриттів, запуск системи оповіщення населення, встановлення нових гідрантів по громаді для оперативного пожежогасіння. 

Учасники зустрічі, як і в інших громадах, зазначили проблему з кадрами, а точніше їхню відсутність, а також відсутність облаштованих бомбосховищ та невідповідність води в деяких населених пунктах санітарним нормам.

На зустрічі було прийнято рішення підготувати проєктні пропозиції на розширення системи гідрантів по всій громаді, а також вирішення проблеми з перебоєм електропостачання в амбулаторіях.

Такі ж робочі групи були проведені у Чорнобаївській та Станіславській громадах, а загалом у Херсонській області наразі функціонує 6 робочих груп з громадської безпеки.

Функціонування робочих груп відбувається в межах ініціативи «Херсонська область: громадська безпека та відновлення в умовах змін» що впроваджується Фондом «Об’єднання» за сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії, наданої в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру. 

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).  

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.