У Кочубеївській громаді пройшло засідання робочої групи з громадської безпеки

робоча група з громадської безпеки у Кочубеївці

У Кочубеївці пройшло засідання робочої групи з громадської безпеки та відновлення за участі представинків влади, поліції, ДСНС, навчальних закладів, старости та активні жителі громади.

Під час засідання відбувся звіт офіцера громади по стану безпеки, озвучені проблеми громади та обговорені бажані ініціативи.

Серед ініціатив були озвучені такі теми: встановлення камер відеоспостереження у громаді, створення класів безпеки у закладах освіти, облаштування укриттів, приміщення поліцейського, організація роботи психологів з ветеранами та жителями громади.

Учасники та учасниці робочої групи вирішили підготувати класи безпеки у закладах освіти у с.Кочубеївка та с.Орлове з метою систематичної підготовки дітей та молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя та ознайомлення з правилами пожежної і мінної безпеки.

Робочі групи з громадської безпеки та відновлення також були проведені у Білозерській, Чорнобаївській та Станіславській громадах, а загалом у Херсонській області наразі функціонує 6 робочих груп з громадської безпеки. 

Робочі групи діють в межах ініціативи «Херсонська область: громадська безпека та відновлення в умовах змін» що впроваджується Фондом «Об’єднання» за сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії, наданої в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.  

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).   

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.