У Нововоронцовській громаді пройшло засідання робочої групи з громадської безпеки

громадська безпека робоча група

У Нововоронцовській громаді пройшло засідання робочої групи з громадської безпеки та відновлення за участі представників влади, громадськості та поліції.

На зустрічі були підняті проблемні питання в громаді, зокрема відсутність облаштованих укриттів, зруйнованість всіх шкіл через бойові дії, психологічна напруга населення один до одного, яка стосується теми "тих хто виїхав" і "тих хто залишався/залишається", відсутність місць дозвілля у громаді, замінованість полів, стихійні сміттєзвалища тощо.

Також на зустрічі обговорили бажані ініціативи, зокрема, традиційно вже для більшості громад, встановлення камер відеоспостереження, що полегшить поліції роботу, облаштування укриттів, створення громадської пральні, освітнього хабу для дітей та молоді, кімнати психологічного розвантаження та інші.

Було прийнято розробити проєкт по відновленню системи відеоспостереження у Нововоронцовці та подати його на фінансування до ПРООН.

Робочі групи з громадської безпеки та відновлення також були проведені у Білозерській, Чорнобаївській, Станіславській, Кочубеївській, Високопільській громадах.   

Робочі групи діють в межах ініціативи «Херсонська область: громадська безпека та відновлення в умовах змін» що впроваджується Фондом «Об’єднання» за сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії, наданої в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.    

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).     

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.