У Високопільській громаді пройшло засідання робочої групи з громадської безпеки

робоча група з громадської безпеки

У Високопільській громаді пройшло засідання робочої групи з громадської безпеки та відновлення, на якій обговорили проблеми громади та бажані ініціативи.

У робочій групі прийняли участь представники військової адміністрації, начальники відділів освіти, агропромислового розвитку, соціальної інфраструктури, служби у справах дітей, ЦНАПу, державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС, представники поліції, селищної ради та громадськості.

На зустрічі обговорювали питання відновлення школи, створення робочих місць, розмінування території, відновлення та буріння свердловин для забезпечення водою населення, відновлення доріг та будинків населення. 

Серед пропонованих ініціатив у сфері громадської безпеки та соціальної згуртованості були встановлення камер відеоспостереження, встановлення "лежачих поліцейських" біля зкладів освіти, створення центрів психологічного відновлення ветеранів, а також кімнати асихологічного розвантаження для дітей тощо.

За результатами засідання, були окреслені основні ініціативи, які ляжуть в основу майбутніх проєктів, що будуть подані на фінансування до ПРООН.

Робочі групи з громадської безпеки та відновлення також були проведені у Білозерській, Чорнобаївській, Станіславській, Кочубеївській громадах, а загалом у Херсонській області було створено 6 таких груп.  

Робочі групи діють в межах ініціативи «Херсонська область: громадська безпека та відновлення в умовах змін» що впроваджується Фондом «Об’єднання» за сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії, наданої в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.   

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).    

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.